Jön a Honda törpe-crossovere

Nem kell aggódni, megmaradnak a legjobb részei

A legfrissebb szabadalmi rajzok alapján úgy tűnik, a Honda – a korábbi értesüléseinknek megfelelően – komolyan fontolgatja a tavaly márciusban megismert, Bulldog nevű tanulmánymotor sorozatgyártását.

 

Azok számára, akik esetleg nem emlékeznének rá, a Bulldog egy koncepció volt, aminek alapja a CB500F japán piacra szánt kistestvére, a CB400F (a két modell gyakorlatilag teljesen megegyezik, mindössze a lökettérfogatban van eltérés, hogy illeszkedjen a helyi szabályokhoz). A különleges kétkerekű zömök stí­lusa látszólag vegyí­tette a Zoomer nevű robogót a manapság népszerű adventure motorokkal.

 

 

Örömmel látjuk, hogy a sorozatgyártásra szánt változat szabadalmi rajza gyakorlatilag alig mutat különbségeket a tanulmányváltozathoz képest. Mindössze a hátsó traktusban, a féktárcsákban és az irányjelzőkben látszik eltérés. Szerencsére a bukókeretek és a tank két oldalán megtalálható, ötletes tárolók megmaradtak, í­gy az eredeti karakter nem sérült.

 

A modell véglegesí­tésével kapcsolatban bí­ztató, hogy alkatrészeinek túlnyomó többsége már most is megtalálható a kí­nálatban. Ebből kifolyólag a szokásosnál kevesebbe kerülhet a sorozatgyártás beindí­tása.

 

Reméljük, már nem kell sokat várni az utcára szánt verzió megismerésére.