Jön a Ducati robogó?

Az elnök-vezérigazgató nem zárta ki az érkezését

A Ducatival kapcsolatban már többször láttak napvilágot olyan találgatások, melyek egy robogó érkezését valószí­nűsí­tették. A feltevések azonban eddig mindig hamisnak bizonyultak. Most azonban megjelent egy parányi reménysugár a sokak által várt modellel kapcsolatban. Az olasz motorkerékpár-gyártó elnök-vezérigazgatója, Claudio Domenicali ugyanis interjú adott a Moto.it-nek, melyben többek között szó esett a robogóról is.

A bolognai vállalat első embere a konkrét kérdésre úgy felelt, hogy “nem lenne istenkáromlás egy Ducati emblémával ellátott robogó”. Domenicali emellett azt is elmondta, hogy lényegében sose zárkóztak el teljesen egy ilyen modell megalkotása elől. A vezető úgy véli, hogy a Ducati egy olyan márkanév, amit elméletileg akármire rá lehet “aggatni”. így akár kávéscsészére, vagy egy robogóra is rákerülhet a logó.

 

A BMW példájából kiindulva, valóban lenne keresnivalója egy Ducati robogónak. A bajor gyártó kí­nálatában immáron három ilyen modell található. A C 600 Sport és a C 650 GT mellé ugyanis nemrég megérkezett a C evolution, amit a másik két robogóval ellentétben nem belső égésű, hanem elektromos motor hajt.