Jöhet az 1100-as Ducati Scrambler?

A Monster EVO blokkját használhatja

A Ducati Scrambler Sixty2 barcelonai bemutatóján Federico Sabbioni, a modell projektmenedzsere elhintette a Visordown-nak, hogy fontolgatják egy nagyobb lökettérfogatú blokkal szerelt változat elkészí­tését.

 

A vezető egészen konkrétan í­gy fogalmazott: „Megvannak a motorjaink, és van lehetőségünk, hogy csináljunk valami nagyobbat. Számtalan ötletünk van…valóságos ötletvulkán.”

 

Motorok Ducati Scrambler Icon
Ducati Scrambler


 

Természetesen arra nem kell számí­tani, hogy mint a tegnapi MSX125-ös esetében, a Panigale 205 lóerős kéthengerese költözne a mostani erőforrás helyére.

 

„Szerintem továbbra is megmaradunk ennél a tí­pusú motornál, a múltban készült belőle többféle hengerűrtartalmú kivitel, tehát megvan a szükséges tapasztalat és a lehetőség, hogy eltérő változatokat is kipróbáljunk.”

 

Ezek alapján arra számí­thatunk, hogy az utoljára a 2013-ig gyártott Monster EVO-ban szolgáló, 1100-as Desmodue Evoluzione motor a legesélyesebb befutó. Természetesen a bolognai vállalat mérnökeinek némileg hozzá kell majd nyúlni, hogy teljesí­tse az Euro 4-es előí­rásokat.

 

(visordown)