Itt a következő földkörüli túra

Rossiék is támogatják a világkerülőt

Tegnap előtt számoltunk be a világot éppen körbemotorozó Grizzly aktuális státuszáról, miszerint már hosszában leküzdötte az egész amerikai kontinenst és éppen arra készül, hogy meghódí­tsa Ausztráliát.

 

Most pedig itt a következő világjáró, ezútal Hugo Scagnetti személyében, aki valamivel egyszerűbb úvonalon, de ugyancsak a föld körbemotorozását tűzte ki célul. A spanyol motoros Grizzlyvel ellentétben nem Victory-val, hanem Yamahával, egészen konkrétan egy XTZ1200Z Super Ténérével tervezi megtenni az ugyancsak nem hétköznapi túrát.

 

 

Az életre szóló élményt nemcsak a saját szórakozására szervezi. Scagnetti ugyanis korábban súlyos keringési betegséggel harcolt, melynek során megfogadta, ha egyszer újra tud mankó nélkül járni, körbe utazza a világot. Globalrider névre keresztelt projektje keretében a betegséggel kapcsolatos, tudományos kutatómunkához keres támogatókat.

 

 

Útjához tekintélyes szupportot kapott a Yamaha Motorstól, a Movistar Yamaha MotoGP csapattól és a Telefonica nevű, spanyol kommunikációs vállalattól.

 

Az ú: Scagnetti Madridból indul, majd Franciaországot, Olaszországot és Görögországot átszelve megérkezik ízsiába, ahol Törökország, Grúzia, Azerbajdzsán, íœzbegisztán, Kazahsztán és Kirgizisztán következik. Onnan repülővel utazik az Egyesült íllamokba, hogy San Franciscótól egésze Miami-ig elmotorozzon. A következő állomás az Egyesült Királyság, majd vissza Spanyolországba.

 

A teljes úját végig szeretné dokumentálni, melynek értékesí­téséből befolyó bevételeket a madridi Puerta de Hierro kórháznak ajánlja fel.