Itt a Harley-Davidson Nightster

Bemutatkozott az amerikai gyártó legújabb modellje, a Harley-Davidson Nightster, amivel most lefelé bővítették a motorpalettát. A Nightster a régi 883-as szellemiségét próbálja tovább vinni. A dizájncsapat igyekezett, hogy az ikonikus Sportster sziluett azonnal felismerhető legyen, így előre ízléses kerek fényszórót terveztek egy vagány fejidommal.

A vízhűtéses V2-es erőforrás új fejlesztés, a 975 köbcentis blokk 90 lóerőt és 95 Nm tud. A Nightster egyik trükkös megoldása, hogy a 11,7 literes üzemanyagtankot a 705 mm magasságú ülés alá építették be. Elöl hagyományos 41 mm-es Showa villát találunk, 320mm átmérőjű tárcsafékkel, hátul kétoldali rugóstagot alkalmaztak a megfelelő úttartás érdekében. Az első tárcsához négy-, a hátsóhoz egydugattyús Brembo nyereg került, az első kerék 19, a hátsó pedig 16 colos.

Jó hír, hogy a belépő motor szériafelszereltsége a háromféleképpen állítható motormenedzsment. Az összes világítás LED-es, a kör alakú műszeregység analóg, de alul egy kisebb méretű LCD panelen is láthatunk adatokat. Az alapváltozat Vivid Black színben érkezik,  de rendelhető lesz Gunship Grey és a Redline Red színben is. Az alapár 12 321 eurótól indul. A további részletek a Motorrevü hamarosan érkező, 2022/05 számában lesznek olvashatók.