Ismét nemzetközi mezőnyben Sebestyén Peti és Görbe Soma

Peti jelenleg 10. helyen van a világbajnoki tabellán.

A MotoGP mezőnye után a Superbike van soron a hí­res spanyol Circuito de Jerez íngel- Nieto pályán! 2017-ben versenyzett itt utoljára a mezőny, a tavalyi szünet után azonban most újra megrendezik a 4.423km hosszú andalúziai pályán a világbajnoki sorozat versenyeit!

“Hosszú volt ez a három hetes szünet a versenyek között! Nem egyszerű élesnek maradni és ott folytatni, ahol abba hagytam a következő versenyen egy ilyen hosszú szünet után. Próbáltam amilyen sokat csak lehet motorozni és versenyhelyzeteket szimulálni, fejleszteni a motorozási stí­lusom, hogy közelebb tudjak kerülni top pilótákhoz. A tervem az, hogy nagyon erősen kezdjek és egész hétvégén folyamatosan tudjak fejlődni. A szezonban még nem volt tökéletes versenyhétvégém, szóval most is arra fogok koncentrálni, hogy mindent 100%-os fókusszal teljesí­tsek, kanyarról kanyarra, körről körre. Nem annyira akarok az eredményre gondolni, csak csinálni a dolgom és biztos vagyok benne, hogy akkor el tudom érni a kitűzött célokat. A csapat  és én is nagyon keményen dolgozunk minden versenyen. Egy olyan hétvégére van szükségünk ahol az FP1-en jó beállí­tással indulunk és onnan épí­tkezhetünk. Jerezben általában hőség van, és nekem kedvezőek azok a kondí­ciók, fekszik nekem ez a pálya szóval nyugodt vagyok!”- mondta Sebestyén Peti

Görbe Soma másfél hónap szünet után Barcelonában tér vissza a Bester Capital Dubai Junior Team szí­neiben a CEV Repsol European Talent Cup bajnokságba! Soma keményen készült és mentálisan is sokat edzett a szünet alatt, hogy minél magabiztosabban tudjon motorozni. A motiváció szem előtt van, hiszen a Bester Capital Dubai csapat Moto3-as versenyzője, Jaume Masia múlt héten ismét dobogóra tudott állni fantasztikus teljesí­tménnyel!

Simon Buckmaster, a PTR Honda csapatfőnöke elégedett Peti eddigi teljesí­tményével: „Péter jelenleg 10. a világbajnoki tabellán, ő az egyike azon nagyon kevés pilótának, akik minden versenyen szereztek pontokat. Ez mutatja, hogy stabilan jó a teljesí­tménye, de szüksége van egy nagyobb ugrásra, hogy felvegye az élmezőnnyel a harcot.”