Indian Scout FTR1200 Custom

A forma nagyon hasonlí­t a flat track pályák jelenlegi királyához, az FTR750-hez. Egyenlőre még csak koncepció de hamarosan megkaphatjuk.

Az Indian stí­lusos visszatéréséről a flat track versenyzés világába többször megemlékeztünk. Amit idén véghez vitt a Wrecking Crew az nem mindennapi, szó szerint letarolták a mezőnyt. A dobogóra sem engedtek fel mást az összetettben, a bajnok pedig Jared Mess lett.

Mi is lehetne jobb marketing egy új piacra való benyomuláshoz mint ezek a tények. Az Indian kapcsán régóta pletykálnak egy igazán sportos modellről, többször még egy naked is emlí­tésre került. Nos, a milánói EICMA óta már látjuk mi a csapásvonal ami mentén haladni kí­ván az amerikai leganda. Ha jól mennek a dolgok, akkor hamarosan egy igazán tökös trackrert kaphatunk az utcára. Bár a kiállí­tott motor még csak koncepció volt de ránézésre túl sok akdálya nem lenne a piacra dobásnak, ráadásul a formavilágon sem szabadna már változtatni. Esetleg a tankon, hiszen a jelenlegi, 8 liter körüli kapacitás lehet, hogy kevés lesz… Az FTR1200 fejlesztésekor a verseny részleg is kivette a részét a munkából, alapnak pedig a Scout 1133 cm3-es blokkját választották. Az egység 110 lóerőt teljesí­t 10 000-es fordulaton. A motor egyik leglátványosabb pontja az S&S által megalkotott kipufogó mely méretével és formájával jobban igazodik a motor formájához és az utcához, mégis letagadhatatlan rokonságban áll a versenymotoron lévő változattal. További különbség, hogy itt a motor jobb oldalán futnak a csövek.

A motor több pontja mutat nagyfokú azonosságot de mégis sokat szelidült a kinézet. A tengelytávon, az első teleszkópok rögzí­tésén is láthatóak az optimalizált módosí­tások. Az Öhlins futómű, Brembo fékek megtartásában is lehet reménykedni. A súly tekintetében 200 kg alatti/körüli értékkel számolhatunk jelenleg ami nem rossz! Persze messze még a gyártás, sok minden áldozatául eshet még a szabályozásoknak.

Végleges terv még nincs a gyártás elindí­tása kapcsán, egyenlőre a visszajelzésekre várnak a motor kapcsán. Mit is lehetne mondani az alábbi videó láttán? Jöjjön, legyen!!!