Ilyen volt a 19. Open Road Fest

Az északi partot elárasztották a vasparipák, teljesült egy családapa álma, egyszerre dobbantak meg a rockrajongó szí­vek, amikor felhangzottak a Metallica dalai négy cselló tolmácsolásában – mozgalmas nappal, számos meglepetéssel és felemelő pillanattal zárult a 19. Open Road Fest. Nézzük a legeket!

Támogatott tartalom

A legfelemelőbb pillanat

Ismét bebizonyosodott, hogy a kemény motorosokat semmi sem tántorí­thatja el, ha meg akarják mutatni magukat. Szombat reggel a kedvezőtlen időjárás ellenére is több ezer járgány özönlötte el a balatoni utakat. A legtöbben motorral vettek részt a felvonuláson, de akadtak robogók és különböző négykerekű járgányok is. Egy azonban közös volt: a féktelen szabadság és összetartozás érzése.

A leghúzósabb pillanatok

Magyar nyelvtudásukat, első Metallica feldolgozásuk történetét és néhány fiatalkori sztorit is megvillantottak a csellómágusok. Az Apocalyptica hamar belakta a szí­npadot és pillanatok alatt metálhipnózisba sodorta a közönséget. A finnek ezútal Metallica feldolgozásokkal készült, de a ráadásban egy igazi motoros himnusszal, az AC/DC Thunderstruckkal is meglepték a közönséget.

A legboldogabb családapa

Gazdára talált a fesztivál nyereményjátékának fődí­ja is. Miklós Zoltán kisfiával a nyakában szaladt fel a szí­npadra és óriási örömüvöltéssel köszönte meg a Street Rodot. A győztes és várandós felesége percekig nem hittek el, hogy a család egy Harley-val bővül, de biztosí­tottak mindenkit, hogy a gépcsoda jóhelyre került – ezen nevelődik majd a jövő generációja.

A legújabb alsóörsi lakos

1 jó ötlet, 2 ügyes kéz, 20 óra megfeszí­tett munka – Gáborecz István í­géretéhez hí­ven elkészí­tette a tavalyi fesztiválon kifaragott Fat Boy lovasát, a végeredmény pedig komoly hasonlóságot mutat a valósággal. í“riási megtiszteltetés, hogy István engem alkotott újra fából, és külön köszönet, hogy teljesí­tette a kí­vánságomat és megfiatalí­tott. Természetesen a lovas és a paripa együtt jár, í­gy az új alkotás is Alsóörs városának ajándékozzuk, köszönetképpen a sok éves, sikeres együttműködésért” – mondta el Dobai Attila, az Open Road Fest tulajdonosa, aki abban a nem mindennapi helyzetben van, hogy már életben kiállí­tják a szobrát.

A legextrémebb aszfaltbetyárok

Nincs Open Road Fest nap motoros kaszkadőrök nélkül. Ezútal Angyal Zoli kápráztatta el a közönséget és égetett el több szett gumit. Tőle a hazai erősemberek vették át a stafétát, akik kamionhúzásban mérkőztek meg egymással. S, hogy mi visz rá valakit arra, hogy több tonnás gépszörnyekkel birkózzon? „Mindenki Schwarzenegger akar lenni, í­gy body-zni kezd. Aztán rájön, hogy nem szeret éhezni, és a kockahas elérése helyett inkább szivatós feladatokban fitogtatjuk az erőnket” – vallják a srácok.

Az izgalmas főpróba után a szervezők és fesztiválozók már most a 20. jubileumi Open Road Festre készülnek, amely a tervek szerint még mozgalmasabb, még pörgősebb és még vadabb lesz, mint valaha.