Igazi műalkotással a fején tesztel Rossi

A sorozat folytatódott az idei “winter test” sisaktól garantáltan leesik az állad.

Valentino Rossi nem csak a motorozásban de a marketing és design terén is igazi guru. Sokszor gondoltuk azt, hogy egyik-másik sisak festésénél már nincs feljebb. Aztán mégis. Az aktuális táli teszt szezonra készült sisak nem csak grafikájában de a megalkotásában is különleges. Természetesen ez már nem Rossi, sokkal inkább Aldo Drudit és csapatának érdeme.

A motivációt Rossiék a Mexikóban élő vicsoloktól (huichol) merí­tették. A vicsolok egy saját nyelvvel rendelkező, indián néptörzs. Becsült lélekszámuk 43 500. Mondhatni, hogy rokonlelkek a Doktorral hiszen hangsúlyos szerepet játszik kultúrájukban, motí­vumaikban a nap és a hold vagy éppen a teknősbéka. Mindezt élénk szí­nekkel társí­tják, nem is csoda, hogy rákattant az “a nagy öreg” és csapata a témára.

Ami ennél is elképesztőbb az a sisak elkészí­tésének módja. Drudi csapat erőssége, Davide Degli egyesével, kézzel festette meg a füzér szemeit…Valószí­nűleg horgolni is egyszerűbb lett volna csak az meg ugye kevésbé aerodinamikus. Száz szónak is egy a vége, egy újabb klasszikus darab került megalkotásra, reméljük nem karistolja össze a Doktor a tesztek alatt.

Ami ennél is fontosabb az a ma induló Yamaha privát teszt Sepangban, ahol a merre van előre játék folytatódik, a 2016 és 2017-es vázak és az új blokk/ok összehasonlí­tásával. Érdekes kérdés, hogy idén kire fognak hallgatni és melyik irányt fogják választani

.