Icon Airflite bukósisak

Airflite különleges formáját egyértelműen újszerű plexije adja. Ezt pedig kétségtelenül a sötét plexi hozza ki a legjobban, í­gy tesztsisakunkhoz a ví­ztiszta mellé beszereztünk egy sötét füstszí­nűt is (ára 14 300 Ft), amit főleg a fotózások során fogunk használni.

Bár a HP Motornál kaptam egy kis eligazí­tást, hogyan működik a plexicsere, de egyrészt két hónap távlatából már nem annyira emlékeztem a lépésekre, másrészt volt elég rossz tapasztalatom az egyébként felső kategóriás Arai-ommal, e téren. Ugyan a szakember azon is ripsz-ropsz megoldotta a dolgot, nekem jó negyedórába telt a művelet, amit bizony műanyag elemek ropogása kí­sért. Szóval ezek után biztosra akartam menni, és elővettem a kezelési úmutatót, nehogy kár legyen a vége.

Először is ki kell nyitni a plexit teljesen. Ezután jön a fülek eltávolí­tása, amelyeket a leí­rás szerint elöl és felül meg kell ragadni, és finoman lepattintani. Nem vagyok feszegetés párti, ezért itt izgultam egy kicsit, de kellemes meglepetés volt, hogy egész könnyen lejöttek az oldalsó burkolati elemek. Más dolgunk már nincs, mint a végállásban nyitott plexit még egy kicsit hátra hajtani, és máris külön életet él az alkatrész, és ami számomra jó hí­r, semmi más. Azaz nem kell apró alkatrészekkel bravúroskodni, illetve azon töprengeni, hogy az a kis izé hogy is volt ott eredetileg. A sötét vizort visszahelyezése is egyértelmű, két oldalt a fekete műanyag megadja a pozí­cióját. Már csak vissza kell csukni, és visszapattintani az oldalsó füleket. Másodjára már fél perc alatt ment a teljes műveletsor.