Hugyecz megállí­thatatlan, tovább növelte előnyét

Hugyecz Erik (26) menetel hetedik magyar bajnoki cí­me felé. A HTS Team motokrosszosa két versenyből kettőt nyert idén a hazai bajnokságban. Kiskunlacházán sem talált legyőzőre.

Hugyecz Erik nem lassí­t a magyar motokrosszbajnokságban. A nyáregyházi nyitányt magabiztos fölénnyel nyerte az élsportolók MX2-es kategóriájában, Kiskunlacházán, a sorozat második állomásán pedig tovább növelte előnyét. Az egykori Európa-bajnoki résztvevő, világbajnoki pontszerző krosszos szédületes tempót diktál, még az MX Open kategória erősebb motorjaival versenyző ellenfelei is nehezen kerülnek elé.


“Tavaly én nyertem meg az MX Open kategória bajnoki cí­mét, de idén újra a kisebb kategóriában indulok, hogy helyettesí­tsem a sérülés miatt versenyezni nem tudó csapattársamat, a kategória cí­mvédőjét, Varga Mimót. Szerintem jót tett nekem a váltás, a kisebb teljesí­tményű MX2-es motoron sokkal gyorsabbnak érzem magam. Idén a célom, hogy a HTS Team-nél tartsuk ennek a kategóriának a bajnoki cí­mét. Eddig minden terv szerint alakul.” – mondta Hugyecz.

Hugyecz-re nagy nyomás hárul az évben, hiszen csapata sérülés miatt két ütőképes versenyzőt is elveszí­tett rövid idő alatt, í­gy neki kell a hátán vinni az istállót. Varga egy edzésen szenvedett nagy balesetet, Szvoboda Bence, az MX Open kategória bajnoki cí­mének várományosa pedig csuklótörés miatt hiányzik a mezőnyből. Hugyecz-nek maradt tehát egyedül esélye idén, hogy az elmúlt években egyeduralkodó peresztegi székhelyű HTS Team-nek szállí­tsa a bajnoki aranyat.

Bár Hugyecz mutat egyedül bajnoki formát a bajnokcsapatban, a többi HTS-es versenyző is szépen teljesí­t. Jakob Kristóf – a peresztegiek legifjabb tagja a maga 15 évével – felnőtteket megszégyení­tő tempót diktál, és jelenleg az MX2-es pontvadászat harmadik helyét foglalja el. Kiss Márk, a juniorok tavalyi bajnoka az ötödik helyről várja a folytatást az MX2-eseknél, az MX Open kategória veteránja, a 36 éves Kerese Gábor pedig jelenleg a tabella negyedik helyét foglalja el.

A nyári szünet előtt már csak egy fordulót rendeznek a magyar motokrosszbajnokságban, június 3-án Kaposvár látja vendégül a mezőnyt.

A kiskunlacházi verseny végeredménye, MX2:

1. Hugyecz Erik (Magyarország, HTS Team) – 50 pont

2. Denis Polas (Szlovákia, KTM) – 44 pont

3. Déczi Balázs (Magyarország, KTM) – 40 pont

4. Jakob Kristóf (Magyarország, HTS team) – 33 pont

5. Samuel Struk (Szlovákia, KTM) – 32 pont

Az MX2-es magyar bajnokság állása 2 forduló után

1. Hugyecz Erik – 100 pont

2. Déczi Balázs – 84 pont

3. Jakob Kristóf – 69 pont

4. Tomas Windisch – 62 pont

5. Kiss Márk – 61 pont