Horvátországban folytatódik az idei Alpok-Adria Bajnokság

Eredetileg az év talán legfontosabb versenyéről, a Le Mans-i 24 órás endurance vb-futamról érkezett volna Rijekába Kovács Bálint. Sajnos a H-Moto Team versenyzője nem lehetett ott a rajtnál, mert ugyan elutazott a legendás pályára, ám ott kiderült, hogy a járványügyi helyzetre hivatkozva a csapata egyszerűen el sem utazott Franciaországba.

A híreket meghallva Bálint másik cseh csapata, a New2Project – akikkel a cseh és az Alpok Adria bajnokságban indul – egy extra kétnapos teszttel kárpótolta Bálintot, hogy ezzel is minél jobban felkészülhessen a hétvégi Alpok Adria Bajnokság, szintén Rijekában rendezendő következő futamára. Bálint nem tétlenkedett a kétnapos gyakorláson, hiszen egyrészt megjavította eddigi legjobb rijekai köridejét, másrészt szinte tökéletes alapbeállításokat találtak a Yamaha R1-eshez.

„Őszintén bevallom, hogy az elmúlt napok nehézségei után nagyon jó volt újra motorra ülni. Egyrészt a cseh csapat néhány újítást tett a Yamahára, például kicserélték a hátsó futóművet, így a minél jobb hétvégi szereplés érdekében ezeket nem ártotott kipróbálni, másrészt nekem sem jött rosszul, hogy nem az elhalasztott lehetőségek jártak a fejemben.” – mondta Kovács Bálint, aki pénteken három szabadedzést teljesít, szombaton lesz az időmérő edzés és az első verseny, míg vasárnap egy bemelegítő edzés és a második futam vár rá.