Honda Gold Wing és F6C 2018

Már megint kiszivárgott képekből ismerhetünk meg újdonságokat, jóval a hivatalos bemutató előtt.

Sokszor í­rtunk már arról, hogy mennyire nehezen megy a titoktartás a mai világban. Tendencia lett, hogy a gondos marketing stratégiától függetlenül, idő előtt felbukkannak képek a végleges alkotásról. Nos, a Honda sem kivétel, a Gold Wing prospektusából vagy a későbbi sajtó anyagból származó képekkel van tele a net.

A hivatalos bemutató október 24-én lesz, addig egy öt részből álló videó sorozattal kí­vánták hergelni a népet. Mindösszesen az első részen vagyunk túl, de már majdnem mindent tudunk. Azt is, hogy nem egy hanem rögtön kettő motorról beszélhetünk. Az amerikai piacot szemlélve teljesen logikus döntés, hogy nem csak a Gold Wing hanem a bagger tesó F6C is érkezik.

A hatodik generácójához érő Gold Wing megnyerő külsővel jön, a lámpájában, fejidomjában van egy kis CBR1000RR is, de a legfeltűnőbb változások mégis a vázat és a futóművet érintik. A képek alapján teljesen új váz és egy szokatlan, a BMW K1600-éhoz hasonló első futómű is a csomag része lesz. A korábbi cikkünkben látott képekhez mérten ez egy kifejezetten tetszetős megoldás, az pedig, hogy miként látja el a feladatát majd a tesztek során fog eldőlni.

A motor terén azért maradtak még kérdőjelek, egyes források a jelenlegi hengerűrtartalom megtartását (1800 cm3-es) mí­g más források 2000 cm3 körüli blokkról beszélnek. Az viszont több mint valószí­nű, hogy a Honda itt is beveti remek DCT váltóját, 7 előre és egy hátrameneti fokozattal. Ez gyaní­thatóan választható extra lesz és nem az alapfelszereltség része, legalábbis erre következtethetünk abból, hogy néhány képen van kuplung kar a motorokon.

A szórakoztatásról nem csak a motor hanem az elektronikai rendszer is gondolkodni fog. Rengeteg kütyüt, gombot és egy hatalmas központi kijelzőt figyelhetünk meg a képeken. Érdekes a tankra elhelyezett tekerős menügomb is, kérdés, hogy opcionálisan lehet bevinni majd vele adatokat, vagy ez csak akkor játszik, ha például menet közben nem érünk el a kijelzőig.

Sokat már nem kell várni és helyére kerülnek a maradék képkockák is!