Honda GL 1800 – 2020 még több kényelem

A 2020-as modellév továbbfejlesztett üzemanyag-befecskendező rendszert és DCT-t hozott, í­gy még könnyebben irányí­tható a modell kis sebességnél, a Tour kivitelt pedig áthangolt futóművel és nagyobb utaskapaszkodóval látták el.

A Honda Gold Wing már 1975-ös bemutatkozásakor ikonná vált, s azóta is az utazómotorok legjobbjaként tekinthetünk rá. Több évtizedes pályafutása során mérete és összlökettérfogata is folyamatosan nőtt, egyútal luxus, minőség és kényelem terén is évről évre egyre magasabbra tette a lécet.

A 2020-as modellévre még kifinomultabbá tették a fejlesztők, a menetkomfortot és a manőverezhetőséget egyaránt számottevően javí­tva. Hatékonyabbá vált a látványos, hathengeres boxermotor is, í­gy még nagyobb teljesí­tmény, illetve nyomaték kényezteti a vezetőt és utasát a stí­lusos kalandozások során. Az 2020-as Gold Wingnél a DCT és az üzemanyag-befecskendező rendszer vezérlését is átprogramozták, hogy a motor irányí­tása kis tempónál még könnyebb legyen. 

Az új DCT váltó séta üzemmóddal segí­ti a navigációt. Ide kapcsolva 1,8 km/h-s sebességgel gurulhat előre és 1,2 km/h-val hátra a motor, annak megfelelően, hogy a kormány bal oldalán található +/- gomb melyikét nyomja meg a vezető. A technikai fejlesztések hatására a 2020-as modell szabadságérzete semmihez nem fogható – a vezetési élményt, a teljesí­tményt és a stí­lust illetően egyaránt szintet lépett a túrázók kedvence. Mindezt intelligens kulccsal (Smart Key), Apple CarPlay alkalmazással és Bluetooth kapcsolattal fűszerezték meg a Honda szakemberei.

Honda Gold Wing Tour DCT Airbag