Holttérfigyelőt fejleszt a Honda

Radarok és kamerák monitorozzák a motoros körüli teret

Egy napvilágra került szabadalmi rajz alapján arra következtethetünk, hogy a Honda holttérfigyelő rendszert fejleszt. Úgy tűnik, a japán gyártó kamerákkal és rövid hatótávolságú radarokkal monitorozná a motorkerékpár körüli járműveket, és ezek jelei alapján riasztaná a sofőrt a veszélyes szituációk kialakulására.

 

A Honda holttérfigyelője (nagyí­tható)


Az ötlet kiváló, ugyanakkor meg kell emlí­tenünk, hogy nem Honda az egyetlen vállalat, ahol komolyan foglalkoznak a biztonsági kiegészí­tőknek ezzel a válfajával. A BMW is napirenden tartja a témát. A bajor gyártó Side View Assist névre keresztelt rendszere tavaly szeptemberben debütált a megújult C 650 GT-n, melyet a modell valenciai bemutatóján a Motorrevü ki is próbálhatott (az új C 650 Sporttal közös teszt itt olvasható).A rajz alapján elmondható, hogy az alapelveket tekintve nincs különbség a két konstrukció között. A radarok és kamerák nemcsak az autókat, vagy az annál nagyobb járműveket veszik észre, hanem például a motorosokat is.

 

Egyelőre nem került napvilágra semmilyen dátum a Honda rendszerének megjelenésével kapcsolatban, de lévén, hogy a BMW a sajátját már „rég” piacra dobta, valószí­nűsí­thető, hogy Tokióban is nagyon igyekeznek.