Három keréken érkezne a forradalom?

Sejtelmes és egy egészen konkrét videó és a Yamaha vezér szavai alapján indultak el a spekulációk.

A Yamaha készülődik, sorra szivárognak ki a hí­rek a várható újdonságok, koncepciók kapcsán. Hallhattunk már az új MT-09 SP-ről, AI-vel (mesterséges intelligencia) felvértezett motorról, Rossi ellen versenyezni akaró robot evolúciójáról.

Nos, ezek után a mondatok után már nem is tűnik annyira radikálisnak a korábban megmutatott, három kerékkel rendelkező MT-09. Az MWT-9 néven futó koncepció 2015-óta képeken túl már mozgásban is megtekinthető, ahol jól látható az első futómű mozgása.

Az sem titok, hogy Hiroyuki Yanagi Úr (a Yamaha elnök-vezérigazgatója) korábban beszélt egy új jármű kategória bevezetéséről és az MWT-9 koncepció bemutatásakor is a 2018-as céldátum hangzott el. A Tricity révén a Yamahának már van ismerete a területen, bár egy nagy teljesí­tményű motor esetében minden új értelmet nyerne.

A legújabb kampány videó sejtelmes, modern, high-tech hangulatú, mely harcművészeti elemeket tartalmaz, részleteket az újdonságról azonban nem. A bemutatóra sem kell sokat várni, október 25-én Tokyo-ban lehull a lepel. Akkor minden kiderül.