Három új BMW várható jövőre

Egy már biztos, de a másik kettőre is van megalapozott tippünk…

A bajor gyártó nem csinált titkot a 2015-ös BMW S 1000 RR-ből, a kiszivárgott információk alapján már tudjuk, hogy a finom formai frissí­tésen felül a HP4 több egyedi extrája is elérhetővé válik az megújult sportmotorral. így a félaktí­v futómű, a kanyar ABS is felkerül az extralistára. A további két, még titkolt újdonság közül az egyik a már régóta várt modell, az S 1000 R alapjaira épülő sport-túra motor lehet. A Ducati Multistrada és a Triumph Tiger Sport ellenfeleként beharangozott többcélú, sportos funbikeról már régóta keringenek kémfotók az interneten, í­gy elképzelhető, hogy ez lesz a BMW második nagy attrakciója.

 

 

 

Emellett – főleg amerikai források – az új BMW R 1200 R-t emlegetik. Logikus is, hiszen a bajor gyártó már bemutatta az R 1200 GS, az Adventure és az RT folyadékhűtéses blokkal szerelt kivitelét, í­gy már csak a klasszikus naked bike maradt a régi a bokszermotoros kí­nálatból (a különleges nineT-t leszámí­tva, ami ugye kimondottan rétegmotor, olyannyira, hogy még a Telelever futóművet sem épí­tették bele).

 

Felmerült még, hogy a K 1600 sorozat frissí­tése lenne a harmadik 2015-ös újdonság, ám testvérlapunk, a német Motorrad értesülései szerint ennek leleplezésére még egy évet várnunk kell, és csak 2016-ban dobják piacra az új hathangereseket, hiszen a GT/GTL/Exclusive hármasnak a bemutatása óta nem lépett szí­nre igazán komoly kihí­vója a luxuskategóriában.