Hamarosan megkezdődik a Yamaha MWT-9 gyártása

Új vásárlói rétegeket célozhat meg

A legtöbb motoros számára a tavaly ősszel bemutatott MWT-9 valószí­nűleg nem tartozik az olyan modellek közé, amiket valóban megvennének, mert extrém külseje és háromkerekű kialakí­tása lényegesen eltér attól, ami hagyományosnak nevezhető.

 

Ez nem is baj, mert ha jól sejtjük, akkor a Yamaha nem is azoknak szánja az MT-09-es alapjaira épí­tett, futurisztikus járművet, akik már most is motoron ülnek, hanem sokkal inkább azokat akarhatja megszólí­tani, akik vagy a szárnyaikat bontogató, fiatal generációhoz, vagy a motoros életet eddig csak kí­vülről szemelélő csoporthoz tartoznak.

 

Motorok Yamaha MWT-9 2015
Kattintson a képre a galériához!

 

A visordown a 2016-os MT-03 és MT-09 tegnapi, spanyolországi bemutatóján úgy értesült, az MWT-9 sorozatgyártása egy-két éven belül megkezdődhet. Ez azt jelentheti, hogy legkésőbb 2018 végén már a bárki által megvásárolható változattal is megismerkedhetünk. Ha pedig visszaemlékezünk, hogy hogyan alakult ki a mostani MT-család, akkor a további MWT modellek érkezését sem zárhatjuk ki.

 

Ha sikeres lesz, az MWT-9, akkor kitaposhatja az utat az MWT-7, az MWT-3, talán még az MWT-10 előtt is. Utóbbi a szintén ősszel leleplezett MT-10-es alapjaira épülő háromkerekű lehetne.

 

(visordown)