Halálfélelem és tanácstalanság vetett véget Laller versenyének

Kedves Olvasóink!

 

Mint arról már korábban beszámoltunk, Laller sajnos kénytelen volt feladni a versenyt, amire éveken át készült és, amire az utolsó időszakban annyit edzett, hogy saját elmondása alapján ennél többet már képtelenség lett volna. A váci motorossal kapcsolatban hivatalos információt sajnos azóta csak nagyon keveset kaptunk, í­gy egyelőre mi is csak a facebook oldalán megjelentekre, illetve a sportivo.hu-nak adott interjújára támaszkodhatunk.

 

 

Ezek alapján úgy tűnik, hogy Laller a harmadik napon, nagyjából 30-40 km-rel a speciál rajtja után néhányadmagával rendkí­vül nehéz terepre tévedt és többször elakadt, eltévedt. A kiú keresése közben szép lassan fogyott az ereje és a vize is, végül pedig amikor már éppen rátalált a helyes irányra még balesetet is szenvedett, ami úgy látszik végleg megpecsételte a sorsát.

 

Elmondása alapján annyi ereje sem maradt, hogy felállí­tsa a motorját. í­gy végül kénytelen volt megnyomni a segélyhí­vó gombot, hogy jelezze a Dakar szervezőinek, segí­tséget kér.

 

Ezt követően helikopter érkezett érte és egy orvos azonnal megvizsgálta. A diagnózis szerint végletekig kimerült ezért nem is hagyták, hogy folytassa a versenyt.

 

(Lallerrel kapcsolatos eddigi anyagaink megtalálhatók a Motorrevü dedikált aloldalán!)

 

(nyitókép: dakar.com)