Gyárilag ültetett feketeség az EBR-től

Az EICMA szalon után máris a következő motorkiállí­tásra, a november 18-án kezdődő, amerikai International Motorcycle Show-ra szegeződhet a figyelmünk, ahová többek között a poraiból idén feltámadt Erik Buell Racing érkezik új modellel.

 

A sportos tí­pusairól ismert gyártó nemrég beharangozta, hogy valami ”gyorsat, sötétet és alacsonyat” tervez bemutatni, mellyel kapcsolatban természetesen azonnal megindultak a találgatások.

 

Az EBR-nél azonban most pontot tettek a pletykák végére és néhány nappal a hivatalos debütálás előtt lerántották a leplet az újdonságról, ami nem mást, mint a 1190SX speciális változata, a Black Lightning. A sportmotor-blokkos naked teljesen fekete fényezésével és az alapverzióhoz képest egy hüvelykkel leültetett felfüggesztésével hí­vja fel magára a figyelmet. Ráadásul nemcsak még jobban néz ki, hanem a komfort irányában is jelentőset lépett előre. Módosí­tott váltóján kí­vül az alacsonyabbra szerelt lábtartójával és magasabb kormányával csalogatja a kényelmesebb motorok kedvelőit, akik még egy opcionális komfortülést is kérhetnek hozzá.

 

Black Lightning

 

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor az újdonságot már 2017 tavaszától piacra dobják az EBR-nél. Hogy még milyen modellekre számí­thatunk az amerikai márkától, az továbbra is nagy kérdés. Sokan bí­znak még benne, hogy a csőd előtt tervezgetett sportmotor blokkos túraenduró is eléri hamarosan a sorozatgyártást, erre azonban egyelőre nem sok jel utal.

 

(EBR)