Gyönyörű és praktikus

A Husqvarna 401 Svartpilen és 401 Vitpilen modellje elérte a várt sikert.

 

 

A café racer-ek egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a motorgyártásban. Legtöbbször nem arra használják őket, hogy hihetetlen tempóval száguldjanak és nem is arra, hogy több száz kilométert motorozzanak egy nap.

 

 

 

 

Ez a stí­lus igazán a nagyvárosokban érzi otthon magát, ott ahol inkább egy kicsi és könnyed motor az előnyös, olyan vas, ami keveset eszik, mégis van benne annyi erő, hogy felül tudjon kerekedni bármilyen közlekedési helyzetben. Ezek alapján a Husqvarna új 401-es koncepciói, a 401 Svartpilen és 401 Vitpilen igazán jól eltalált ötletnek tűnnek.

 

 

 

 

A 2014-es EICMA-n kerültek bemutatásra, akkor azt nyilatkozták, hogy a kellő érdeklődés függvényében döntenek majd a sorozatgyártásukról. Úgy tűnik megkapták az elvárt figyelmet, hiszen bejelentették a motorok sorozatgyártását.

 

 

 

 

A motor alapjai a KTM 390 Duke-ból származnak, í­gy a specifikáció is várhatóan hasonló lesz, 375 köbcentivel 43-45 lóerővel, valamint 130-140 kilogrammos tömeggel, WP futóművel és a Brembótól származtatható fékekkel számolhatunk.
Az adatok alapján nem lenne meglepő ha komoly sikereket érne el ez a motor, viszont megjelenésére még 2017-ig várnunk kell.