Guy Martin legnagyobb őrültségére készül

A pletykák szerint saját épí­tésű, turbós, 320 lóerős motorral állna rajthoz a Pikes Peak-i felfutón.

Bár Guy Martin évek óta a Man TT egyik legesélyebb és legí­géretesebb résztvevője, a zord szigeten még soha nem aratott győzelmet – cserébe viszont van saját tévés ismeretterjesztő műsora. íllí­tólag a Pikes Peak szervezői régóta próbálják amerikába csábí­tani a TT versenyzőit, hogy jelenlétükkel emeljék a felfutó presztí­zsét, de mindeddig kevés sikerrel jártak – egyes pletykák szerint Mr. Martint is hosszasan győzködték, mire elvállalta az indulást.

 

 

És vajon szériamotorral fog rajthoz állni? Nem, nagyon nem… Egy Martek vázba épí­tett, turbósí­tott 1992-es Suzuki GSX-R1100 blokkos szörnyeteggel készül, amit természetesen saját maga épí­t és készí­t fel a viadalra. A célja nem más, mint megdönteni Carlin Dunne 9:52,81-es rekordját, amit egy Ducati Multistradával állí­tott fel.
A történet még nem kerek, ugyanis nem tudni, hogy Guy Martin milyen csapat szí­neiben áll majd rajthoz, ahogyan arról sincs információ, hogy engedik-e bármilyen kategóriában elindulni a hí­resztelések szerint 320 lóerős (nitróval akár 500 LE-t is kipréselő!) Martek vázas szörnyeteggel?