Green: GREYP G6.2 EXPERT FS

Beépített fedélzeti kamerák, folyamatos online kapcsolat, és persze a legjobb perifériák. Lássuk, mit nyújt a Greyp elektromos bringája egy átlagos felhasználó számára!

Ha olvasod a tech híreket, már egészen biztosan ismerősen csenghet a Greyp szó. Ha nem hallottál még róla, akkor majd most. 2013 óta létező gyártóról beszélünk, amely számos dizájn- és innovációs díjat tudhat magáénak. A céget Mate Rimac alapította, akit sokan csak a horvát Elon Muskként emlegetnek, utalva vagyonára és egy másik cégére, amelyet a Tesla mintájára hozott létre 2009-ben. A kezdeti startupból rövid idő alatt nagy tőkéjű globális vállalat lett, legismertebb terméke pedig a Rimac elektromos sportautó.

A Rimac Automobili nyáron azzal került be a hírekbe, hogy a Volkswagen-csoporttól megszerezte a Bugatti márka 55%-os tulajdonjogát. Ezután, a horvát milliárdos bejelentette, hogy az általa létrehozott céggel, a továbbiakban Bugatti–Rimac néven kívánja folytatni a termelést. Amit tudni érdemes a Greyp bringáiról, hogy a dizájn- és technológiai megoldásai miatt egyértelműen a csúcskategóriába tartoznak. A Greyp G12 nevű modellel törtek be a piacra, ami félúton volt az elektromos kerékpár és az elektromos motorkerékpár között. Ez egy hátsó agymotoros, lítiumakkupakkos gép volt 12 kW motorteljesítménnyel. A horvát cég mára odáig fejlődött, hogy egy teljes elektromos MTB kerékpárcsaládot kínál merev vázas és összteleszkópos változatban. A közeljövőben pedig további kategóriákban is szeretne teret nyerni.

A Greyp kerékpár szíve egy középmotor, amely a tajvani MPF gyártótól származik. A motor belsejében fém fogaskerekeket használtak, emiatt tartósabb, és a gyártó szerint csendesebb is a konstrukció. A bringa folyamatosan online kapcsolattal rendelkezik az integrált T-Mobile 4G eSIM-kártyának köszönhetően.

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2022/01 számában és a Laptapir.hu oldalán is olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.

Fotó: Mező János