Goncalves-nek majdnem összejött

Egy darabig úgy nézett ki, hogy a hondás Paulo Goncalves végre bezsebelte az idei első szakaszgyőzelmét, azonban végül ez mégsem í­gy alakult. Sam Sunderland viszont néhány perces megtorpanása ellenére megtartotta eddigi előnyét az összetett listán.

 

A 2017-es Dakar-rali 11. szakaszán San Juanból Rio Cuartóba kellett eljutni a versenyzőknek, ami 759 km-t jelentett. Ebből 287 volt speciál.

 

A 11. szakasz térképe (fotó: dakar.com)

 

Az első mért etap végén Goncalves 30 másodperces előnnyel vezetett a Yamaha kiválósága Adrian van Beveren előtt. Később, a második mért etapon a portugál motorosnak sikerült még tovább növelni a kettőjük közti időkülönbséget.

 

Még csapattársát, az idei Dakar-rali egyik legjobbjának számí­tó Joan Barredát is maga mögött tartotta és ezzel sokáig úgy tűnt, hogy Goncalves besöpörte végre az idei első győzelmét. Azonban később kiderült, hogy a szervezők jóváí­rtak 3 percet Barradának, ennyi pedig elég volt ahhoz, hogy a spanyolé legyen a dicsőség. Barredának ez volt az idei negyedik elsősége.

 

Goncalves-nek majdnem összejött az első győzelem (fotó: motosport.com.pt)

 

Sam Sunderland, az összetett élén álló versenyző azzal okozott izgalmas pillanatokat, amikor a mért szakaszon néhány percre megállt. A brit KTM-es azonban tovább tudott menni és végül 9 perces hátránnyal az 5. helyen ért célba.

 

A magyarok közül Gyenes Emánuel továbbra is remek teljesí­tmény nyújt. Az erdélyi motoros a 11. szakaszt a 20. helyen zárta, összetettben a 19. pozí­ción áll. Dési János tegnap a 62., Saghmeister Gábor pedig a 65. helyen ért be. Dési az 57., Saghmeister pedig a 74. helyen áll a rangsorban.

 

A teljes befutó itt, az összetett jelenlegi állása pedig itt található!

 

Mi várható a 12. szakaszon?


Sunderlandnek valószí­nűleg nincs miért aggódnia, mert magabiztosan vezet az összetettben. A mai napi, utolsó szakasz előtt több mint 31 perc a különbség közte és a második helyen rangsorolt csapattársa, Matthias Walkner között.