Görbe Soma megnyerte a CEV Repsol ETC Series2 szezonzáró versenyét!

Mozgalmas hétvégéje volt a Mugen Race Junior Team csapatának a szezonzáró fordulón Valenciában!

Mozgalmas hétvégéje volt a Mugen Race Junior Team csapatának a szezonzáró fordulón Valenciában! Fermin Aldeguer óriási csatában a második helyen végezett a versenyen, amely a bajnokságon az összetett a bronzérmet eredményezte számára. A fő versenyre a csapatból még Filippo Palazzi és Rossi Moor kvalifikálták magukat, előbbi nagy versenyt futott, de sajnos túl gyorsan szeretett volna túl sok embert megelőzni, í­gy kiesett, Rossi pedig egy szinte vezethetetlen motorral teljesí­tette a futamot. Görbe Soma némi balszerencse után ismét az ETC Series2 versenyen indult el, ám ezútal bebizonyí­totta, hogy igazán kemény fából faragták és megnyerte a versenyt.

A  Sport&Events Motorsport Academy 14 éves magyar pilótája í­gy értékelt:

„Nagyon nehéz hétvége volt, sokat hibáztam nem mentem jól, ezért csak a Series2-be sikerült kvalifikálnom. Ott megpróbáltam arra koncentrálni, hogy hiba nélkül motorozzak és kihozzam a maximumot. Ez sikerült is, hiszen megnyertem a futamot! Nehéz volt a verseny az első kanyarokban sokan elestek, de elkerültem a bajt és felküzdöttem magam az első helyig. Végig csatáztunk, az utolsó kanyarban lett meg a győzelem, megküzdöttem érte!

Köszönöm szépen a csapatnak az egész éves munkát és kitartást, a szponzoraimnak és Stefano Favaronak a sok támogatást.”

Rossi Moornak, a mezőny legfiatalabb szereplőjének komplikált hétvége van a háta mögött:

„Nem mondom, hogy a legjobb versenyemet zártam. Csütörtökön és pénteken a beállí­tásokat próbálgattuk és a futóművet, illetve ismerkedtem a pályával. Az időmérő jól sikerült, a 33. pozí­cióba kvalifikáltam magam 59 versenyző közül. Egy versenyzőtársam nekem jött a warm upon, és nem volt elkerülhető az esés. A csapat megjaví­totta a motort, de a versenyen kiderült , hogy vannak technikai gondok és kezelhetetlen volt a motor, szóval csak arra koncentráltam, hogy befejezzem a futamot. Imádtam ez a pályát, igaz nagyon technikás, ezért nehéz volt megtanulni, de azt hiszem az egyik kedvencem lesz.  Köszönöm az egész csapatnak és mindenkinek a kemény munkát és alig várom, hogy kezdődjön a következő év!”

Stefano Favaro a Sport&Events Motorsport Academy alapí­tója a helyszí­nen örült a srácokkal:

„Nagyon örülök, hogy ilyen pozití­van zártuk a szezont. Fermin bronzérmes lett az összetettben, a versenyen pedig 1 tizeddel maradt el a győzelemtől. Azt gondolom, aki ismeri ezt a szintet, tudja, hogy ez mennyire kemény mezőny és nem könnyű odaérni az elejébe. Aki nem hiszi, nyugodtan nézze meg csütörtökön a versenyt a Spí­ler TV-n!

A többiek is megmutatták, milyen fából faragták őket. Filippo a 22. helyről indult és 2 kör után már a 15. volt, sajnos túl gyorsan akart előzni, í­gy nem a megfelelő helyet választotta erre és elesett.  Rossinak a warm up-on nekimentek, és olyan hiba jött elő a futamon, ami kí­vülről korábban nem látszott, láttuk a telemetrián utána, hogy nem működött a motor, de mégis sikerült teljesí­teni a versenyt. Soma esetében nyilván tudjuk, hogy ő is versenyképes a fő futamon is, de nem jött össze a kvalifikáció, í­gy az ETC Series2-ben indult, amit viszont megnyert. És bár nem ez a fő szám, itt is nagyon nehéz dolga van annak aki nyerni akar, hiszen ebben a mezőnyben már egyáltalán nincsenek rossz pilóták. Remélem jövőre a fő versenyben is megmutatja majd mire képes igazán. Most utazunk haza, azonban hamarosan kezdetét veszi a téli felkészülés, ahol egy nemzetközi edzőtáborral kezdünk.”