Görbe Soma 12 évesen Európa legjelentősebb utánpótlás bajnokságában

Hétvégén kezdődött a CEV Repsol European Talent Cup (ETC) bajnokság a portugáliai Estoril pályáján. Az ETC egy olyan bajnokság, ami rengeteg  versenyző életében az első lépés a világbajnoksági részvétel felé. 49 versenyző jelentkezett az ETC elsőfordulójára, köztük az egyetlen magyar indulóval, a mindössze 12 éves Görbe Somával.

A fiatal tehetség 5 évesen kezdett motorozni és 6 évesen már versenyszerűen űzte ezt a sportágat. Hamar felhí­vta magára a figyelmet, de az igazi áttörést a 2016-os év végén rendezett olasz Superfinale-ra való meghí­vás jelentette. Ebben az évben Stefano Favaro is felfigyelt Soma eredményeire. Az olasz üzletember szakértelmét mi sem bizonyí­tja jobban, minthogy egyszer már sikerült magyar motoros világbajnokot kinevelnie. Somával sem tűztek ki kisebb célt. A világbajokságra vezető ú hosszú ugyan, de a tavalyi sikeres olasz bajnokságban való szereplés után elérkezett az idő, hogy Soma – a számára teljesen új – pre moto3 kategóriában is kipróbálja magát.

Az első verseny nagyon eseménydús volt, de a nehézségek ellenére remekül szerepelt a fiatal versenyző. Az ETC első fordulójának két versenye csütörtök este 19:45-től lesz, szurkoljunk együtt a Turbo Csiga becenévre hallgató Görbe Somának!