Friss hí­rek a Kawasaki Z 900 RS-ről – videóval frissí­tve!

Nagyon komoly pletykák terjednek a Kawasaki retro vonalával kapcsolatban olasz és japán vonalon egyaránt.

Korábbi cikkünkben már beszámoltunk a Kawasaki palettáján tátongó óriási lyukat betölteni hivatott Z900 RS érkezéséről. Ahogy telnek a hónapok és közelednek a nagy kiállí­tások egyre több információ és spekuláció lát napvilágot a Z-vel kapcsolatban. A KAwasaki egy hangulatos, de rövid videóval hergeli a tömeget és elárulja, hogy október 25-én Tokyoban lesz bemutatva az új modell:

A motorral kapcsolatos legfrissebb pletykák javarészt (akár a képek) a japán Young Machines-től származnak. Ezek szerint a Kawasaki kí­nálatából kivezetett retro modellek helyét a Z900 RS és annak testvérei fogják átvenni. Viszont a korábbi elképzelésekkel ellentétben inkább a Yamahához hasonlóan képzelik el a Kawa palettáját is, vagyis a meglévő naked modellek adnák az alapot a retro motorok számára. Ha úgy nézzük a Z900 és a Z650 is megfelelő génekkel rendelkezik ahhoz, hogy ez az ú hihető legyen.

További fejlemény, hogy mí­g korábban csak az alap RS modell érkezéséről lehetett konkrétumokat hallani, most már a következő lépcsőről egy cafe racer stí­lusú motor bejelentéséről is egyre többet beszélnek.

Mindenesetre a japán kollégákat sem kell félteni, gyorsan monitorra vetették elképzeléseiket. Ezért a fejidomos verzióért azért menne a sorbanállás szerintünk…