Fontos infó a következő Dakar-rali úvonaláról

Megvan, melyik ország tölti be Chile helyét

Márciusban még csak annyit tudtunk, hogy a 2017-es Dakar-ralin ismét nem lesznek chilei etapok, mert a hatalmas dűnékről ismert, dél-amerikai országban megint nemmel szavaztak a versenyben való részvételre. Akkor még csak találgatások voltak arra vonatkozóan, hogy vajon mely, vagy melyik országok kapnak a kí­nálkozó lehetőségen, hogy ellátogasson hozzájuk a legismertebb terep viadal.

 

A jelöltek között Uruguay, Paraguay, Bolí­via és Brazí­lia neve is felmerült. A végső győztes pedig Paraguay lett. így Bolí­via és Argentí­na mellett a hozzájuk képest jóval szerényebb méretű, mindössze 6,8 millió lakosú ország adhat otthont a következő összecsapásnak. Érdekesség, hogy ezzel ötre emelkedik azon dél-amerikai országok száma, akiknél már megfordultak a versenyzők. Világszerte pedig ez a szám Paraguay-jal együtt eléri 29-et.

 

Maga a futam január 2-án indul és egészen 14-ig tart. A résztvevők között pedig reményeink szerint ott látjuk majd Horváth Lajost, alias Lallert, akivel a Motorrevü 2016/03-as számában már megismerhettünk.

 

(dakar.com)