Felfüggesztették a hetedik szakaszt

Ismét kaotikus futam bontakozott ki

Joan Barreda a tegnapi szakaszt végül körülbelül 5 órás (!) hátránnyal fejezte be, ezzel tulajdonképpen minden győzelmi esélye szertefoszlott. Mostantól elsősorban arra kellene koncentrálnia, hogy segí­tsen csapattársának, Goncalvesnek, aki a ma reggeli állás szerint igen szoros küzdelmet folytat a KTM-es Toby Price-szal a vezető pozí­cióért. Azonban az eddigi információk szerint nem indult el a hetedik szakaszon, í­gy egyelőre kérdéses, hogy egyáltalán folytatni akarja-e a verseny.

 

Mára is jutott dráma


Ezútal Price csapattársának, Matthias Walkner indult pocsékul az etap. A 86-os születésű osztrák pilóta nagyjából 15 km után nagyot bukott és combcsonttörést szenvedett. Számára ezzel véget ért a 38. Dakar-rali. A bajba került versenyzőnek Goncalves segí­tett, akinek ez a sportszerű lépés igen sok időbe került a KTM-el folytatott harcban. Az első ellenőrző pontnál 11 perc volt Goncalves és Price között a különbség. Ebből szerencsére 10 perc 53 másodpercet jóváí­rtak a nap folyamán a szervezők.

 

A versenyt felfüggesztették


A folytatásban igen szoros küzdelem kezdett kibontakozni az első helyen álló pilóták között, de sajnos az időjárás ismét közbeszólt. Ahogy azt az idei Dakar-rali első néhány napján megszokhattuk, most nem igazán kegyesek az égiek a versenyhez és, ahogy akkor szakaszt kellett teljesen eltörölni, illetve többet is lerövidí­teni, úgy most a második mért etapnál felfüggesztették a versenyt. Az ok a vihar, ami megint gyorsan emelkedő folyószintek és a sár.

 

(fotó: foxsports)