Félúon a világ körül

19 napon át napi 1000 km

Hűséges olvasóink talán emlékeznek rá, hogy február közepén beszámoltunk Urs Pedraita, alias Grizzly tervezett rekordkí­sérletéről, mely szerint megdönti a föld körbemotorozásának eddigi, 120 napos rekordját és mindössze 100 nap alatt megteszi a távot.

 

Nos, elérkezett az idő, hogy újra elővegyük a témát, mert a svájci motoros, az eredeti tervek szerint neki is vágott átépí­tett Victory Cross Country-ja nyergében a nem hétköznapi utazásnak, és az USA-t végigmotorozva délfelé indult, hogy hosszában átszelje az egész amerikai kontinenst. Következett tehát, Mexikó, Guatemala, Panama, Kolumbia, Ecuador, Peru és Argentí­na.

 

Túrák Világkörüli túra - Grizzly

Grizzly a világ legdélebbi városában


Tempóját jól jellemzi, hogy mindössze 19 nap és 12 óra leforgása alatt összesen 19 840 km-t tett meg, ami gyors fejszámolással napi körülbelül 1000 km-t jelent.

 

A folytatásban motorostul átrepült Ausztráliába, ahol újra nyeregbe pattant, hogy a kenguruk földjét is meghódí­tsa. Ha ezen is sikeresen túljut, következhet Afrika, azon belül is Fokváros, ahonnan északra indul, hogy a kontinenst átszelve megérkezzen Európába, ami után már „csak” ízsia áll közte és a cél között.

 

Túrák Világkörüli túra - Grizzly
Térkép a tervezett úvonalról


(grizzlyraceteam)