FÉRFIDOLGOK – 60 év Harley‒Davidson Sportster

Mindenki számára világos, hogy a reklámokban miért szerepelnek gyakran nők. Az, hogy pont a Harley‒Davidson miért alkalmazta az itt látható hölgyet a Sportster sorozat indulásánál, az 50-es évek korszellemében keresendő. A sportos V2-es vonal története 1957-ben kezdődött.

„A fiatalság az egyetlen olyan dolog, amit érdemes birtokolni”, sóhajtott egyszer a költő Oscar Wilde. De fiatalnak maradni olyan művészet, ami csak keveseknek adatik meg. A Harley‒Davidson Sportster sorozata egyértelműen ilyen. 2017-ben a modellcsalád 60. jubileumát ünnepli – és továbbra is olyan harmatfrissnek látszik, mint eddig bármikor. Ez a teljes motorospiac egyik legjelentősebb tradicionális modellcsaládja.

Aki meg akarja érteni, hogy egy Sportster mitől számí­t időtlen motorkerékpárnak, annak mélyen bele kell néznie a visszapillantó tükörbe. Az 1950-es évek közepén az amerikaiak a brit motorokat részesí­tik előnyben, és a Harley‒Davidson nem tud lépést tartani az oldalvezérlésű K modelleket felvonultató gyors angol motorkerékpárokkal. Itt az idő, hogy valami újjal rukkoljanak elő: a Motor Company bemutatja a Sportstert…

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2017/12 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található!