Fűthető motoros felszerelések – Télen is melegen

A téli ruházati cikkek bemutatásával foglalkozó sorozatunk előző cikkében a passzí­v védelmet nyújtó téli alsóruházati termékek közül szemezgettünk. Saját testünk hőtermelő képessége azonban véges, néha nem árt egy kis rásegí­tés. Szerencsére a gyártók ezen a téren is folyamatosan fejlesztenek, és ezek az okos szerkezetek a hazai motoros üzletekben is kaphatók.

nem publikus galéria Fûthetõ ruházatEXO2 STORMRIDER SZETT

A hagyományos fűtőszálak helyett az EXO2 termékekben a FabRocTM anyagot használják, amely egyenletesen látja el hővel a szükséges helyeket, í­gy elkerülve a pontszerű elforrósodást vagy a rövidzárlatot. Ráadásul akkor is működik, ha esetleg elszakad valahol az anyag.

íra (mellény + kesztyű + kontroller): 70 000 Ft

Forgalmazó: Aquaman Bt.

HONDA MARKOLATFÅ°TÉS

A markolatfűtések új generációjához tartozik a VFR1200F-en bemutatott kiegészí­tő. Az ujjaknál intenzí­vebben, a tenyérnél enyhébben melegí­tő markolaton három erősségi fokozat választható a tövében lévő gumí­rozott gomb segí­tségével. A fűtőbetéteket tartalmazó markolat az eredetinél alig vastagabb és a kapcsolóban lévő LED villogása jelzi az aktuális fokozatot.

íra: 114 898 Ft (Honda VFR1200F-hez)

Forgalmazó: Honda-márkakereskedések

nem publikus galéria Fûthetõ ruházat
nem publikus galéria Fûthetõ ruházatGEARS CANADA FÅ°THETŐ RUHíZAT

Még egészen új a magyar piacon a Gears Canada termékcsalád. Az akkumulátorra közvetlenül köthető, biztosí­tékkal ellátott komplett rendszer mellényt, kesztyűt és nadrágot tartalmaz, amelyek külön-külön is megvásárolhatók. Széles mérettartományban kapható, létezik kifejezetten női verziója is.

A nadrág ára: 26 600 Ft/pár

Forgalmazó: H-P Motor Kft.

KLAN FÅ°THETŐ VESEVÉDŐ

A deréktájék melegen tartására alkalmas vesevédő a motorkerékpár 12 voltos hálózatáról működtethető. A speciális, hőtároló rendszerű belső szövet kí­vülről nejlonerősí­tést kapott, mí­g rögzí­tése a szokásos tépőzárral történik.

íra: 18 900 Ft

Forgalmazó: Quasimoto

nem publikus galéria Fûthetõ ruházat
nem publikus galéria Fûthetõ ruházatOCTAN MARKOLATFÅ°TÉS

A motorkerékpárokhoz és quadokhoz egyaránt használható univerzális markolatfűtés egyszerűen és gyorsan felszerelhető, mivel felszereléshez szükséges összes kiegészí­tőt tartalmazza a csomag. A hőleadás négyfokozatú kapcsolóval szabályozható.

íra: 13 200 Ft

Forgalmazó: Motorparts Kft.

HARLEY-DAVIDSON FÅ°THETŐ KABíTBÉLÉS

Harley-Davidson-tulajdonosok között is akad, aki nem rakja le azonnal motorját, ha beköszöntenek a zordabb idők. A kabátbélés ujjában előre kiépí­tve megtaláljuk a fűthető kesztyűk csatlakozóit, valamint alaptartozék a kapcsolható szabályozó egység is.

íra: 91 200 Ft (XXL-től 95 300 Ft)

Forgalmazó: H-Budapest Kft.

nem publikus galéria Fûthetõ ruházat
nem publikus galéria Fûthetõ ruházatHEATPRO FÅ°THETŐ BETÉT

A motoros dzseki hátprotektora alá helyezhető, fűthető betét szivargyújtó aljzatra csatlakoztatható a motorkerékpár elektromos rendszeréhez. A három méretben kapható, 35 W teljesí­tményű fűtőlap használatát minimum 6 Ah-s akkumulátor esetén javasolják.

íra: 14 740 Ft

Forgalmazó: Bázis Motor

BIKETEC KESZTYÅ°

Az angol BikeTec is új márka hazánkban. A fűthető kesztyű külső része ví­zálló kecskebőrből készült. A hőt szénszálas fűtőelemek adják le, emiatt a kesztyű nagyon könnyű és rugalmas marad. A fokozatállí­tó gombja nagyméretű, ezért könnyen használható, miközben diszkréten megbújik a kesztyű szárában.

íra: 49 900 Ft

Forgalmazó: X-Bike

nem publikus galéria Fûthetõ ruházat
nem publikus galéria Fûthetõ ruházatSOFTLINE íœLÉSFÅ°TÉS

A német gyártó fűtőszálas betétje univerzális, azaz bármely motorkerékpár üléskárpitja alá beépí­thető. A 35W teljesí­tményű rendszer energiaellátása a motor elektromos hálózatáról – a biztosí­téktábla elé kötve – történik, de meglévő aljzatra is csatlakoztatható. A fűtés mértéke fokozatmentesen szabályozható.

íra (beépí­téssel együtt): 35 000 Ft

Forgalmazó: EuroMotor Group

THERMOFLASH MOTOROS RUHíZAT

Mintha folyamatosan egy meleg radiátorhoz dőlnénk. Az általában használt elektromos rendszerekkel szemben a Thermoflash overalljában bio fagyálló folyadék kering, amely egy hőcserélőn keresztül a motor hűtővizéből nyeri az energiát. A magyar találmány hőfoka 35-55 oC között szabályozható.

Az installációs kittet tartalmazó tanktáska ára: 150.000 Ft

Az overall ára: 65 000 Ft

Forgalmazó: viszonteladói hálózatban

nem publikus galéria Fûthetõ ruházat
nem publikus galéria Fûthetõ ruházatTOMMOT íœLÉSFÅ°TÉS

A motoros ülések átépí­tésével foglalkozó cég egyik szolgáltatása az ülésfűtés beépí­tése. A fűtőbetéteket a BMW motorkerékpárok gyári beszállí­tójától szerzik be. A 30 W-os rendszer két fokozatban használható, hogy a hűvösebb napokon is kellemessé tegye az utazást.

íra: 25 000 Ft

Forgalmazó: ToMMoT Design