Ezzel nem olvadsz be a szürke forgatagba

Limitált modellt mutatott be a Moto Guzzi

Amennyiben valaki nem szeretne egy olyan motorkerékpárral közlekedni, ami lényegében teljesen beolvad a zsúfolt nagyvárosok szürke forgatagába, akkor számára ideális választás lehet a Moto Guzzi újdonsága, a V7 Racer Verde Legnano SE.

 

Motorok Moto Guzzi V7 Racer Verde Legnano SE

 

A mindössze 50 példányszámban készülő speciális kiadás méltó emléket próbál állí­tani annak az 1971-es V7 Sportnak, amit Lino Tonti tervezett. A bő 40 évvel ezelőtti gép egyike volt az első olyan ötsebességes váltóval szerelt motorkerékpároknak, amelyek elérték a 192 km/órás (120 mérföld/óra) végsebességet. A valaha készült egyik legszebb Guzzit megidéző újdonság sajnos csak az Egyesült íllamokban válik elérhetővé. A vélhetően főként a gyűjtök érdeklődését felkeltő modell műszaki tartalmában megegyezik a többi V7-es modellel. A hosszában beépí­tett V2-es blokk lökettérfogata ennek megfelelően 744 köbcentiméter, a névleges teljesí­tménye pedig a Verde Legnano SE esetében sem elegendő ahhoz, hogy felszaggassa maga alatt az aszfaltot. A 90 fokos hengerszögű motorból 6250/perces fordulatszámon 48 lóerő szabadí­tható fel. Ehhez pedig 3000-nél csatlakozik 58,5 Nm forgatónyomaték.

 

Motorok Moto Guzzi V7 Racer Verde Legnano SE

 

A Moto Guzzi a V7 Racer speciális kiadásáért 10 999 dollárt kér. Ez napi árfolyamon átváltva bő 3 millió forintnak felel meg.