Ezüstérmet szerzett Görbe Soma az ETC Series 2 futamon!

Nagyon tanulságos és kemény hétvége van a Mugenrace Junior Team csapatának háta mögött.

Már csütörtökön elkezdődtek a szabadedzések, ahol sajnos a hideg körülmények között  bukott Görbe Soma, aki í­gy már nem tudott az aznapi többi szabadedzésen részt venni. Somának ez a kihagyás a fő versenyre való kvalifikációba került, í­gy az ETC Series2 versenyen tudott csak elindulni. Ez viszont remekül sikerült, mivel ezüstérmet szerzett!

Rossi Moor 57  indulóból a 32. helyre kvalifikálta magát élete második pre-moto3-as megmérettetésén. A European Talent Cup fő számában végül a 27. helyet szerezte meg, ami figyelembe véve, hogy ő a mezőny legfiatalabb pilótája nagyon jó teljesí­tménynek számí­t.

„Csütörtökön 3 szabadedzésünk volt, ahol főként a futómű beállí­tásokon dolgoztunk, aztán  pénteken volt még további két edzés. A kvalifikáció egész jól sikerült 57 induló közül a 32. Időt motoroztam ezzel bekerültem a fő futamra! A versenyen 38 induló közül a 27. lettem, szerencsére elkerültem az elején az óriási balesetet ami a középmezőnyt sújtotta. Nagyon örülök, jól érzem magam a csapatban és várom az idei utolsó valenciai  megmérettetést.”-nyilatkozta a fiatal amerikai magyar pilóta.

Görbe Soma nagyon boldog volt, hogy pódiumon ünnepelhetett, ez nagy magabiztosságot ad számára a Red Bull Rookies selejtezőhöz:

„Második lettem, nyilván az első helyen szerettem volna végezni és inkább a fő versenyre kvalifikálni, de csütörtökön az FP1 elején estem egy elég nagyot í­gy az aznapi szabadedzések már kimaradtak. Ez nagy kihagyás volt számomra, aztán szombaton nem mentek a legjobban a körök, í­gy a Series2-re kerültem be az első helyen. Nagyrészt én vezettem a futamot aztán az utolsó kör, utolsó kanyarjában visszaelőztek, de nagyon örülök ennek az eredmények. Most készülök Guadix-be a Red Bull Rookies Cup selejtezőjére!”

Stefano Favaro, a Sport&Events Motorosport Academy alapí­tója közel 2 évet várt hasonló elismerésre Somával kapcsolatosan:

„Nagyon komoly volt a hétvége, pozití­v volt minden, ismét szépen felépí­tették a fiúk, hogy bekerüljenek a fő versenyre. Somának szerencsétlenül jött ki a lépés, de nem bántuk, mert í­gy egy igazán izgalmas csatában a második helyet szerezte meg és felállhatott a pódiumra. Büszke voltam rá, mert nagyon okosan versenyzett, betartotta a csapat utasí­tásait.

Fermin Aldeguer a fő versenyen 3. lett, de később egy furcsa szabály miatt elvették tőle, valószí­nűleg jogtalan í­téletet hozott a Dorna. Olasz versenyzőnk Filippo szó-szó, a középmezőnyben végzett, erősen kezdett, de neki is becsúszott egy bukás ami aztána a versenyen kihatott a teljesí­tményére. Rossi megint  rengeteg  tapasztalatot gyűjtött,27. lett, egyre jobban megszokja ezt a motor. Az ő számára a folyamatos fő versenyre való kvalifikáció és a kilométerek gyűjtése a fő feladat. Örülök nagyon a fiúknak most pedig izgatottam várom a Red Bull Rookies Cup selejtezőt, remélem minden magyar versenyző jól fog teljesí­teni!”