Ez nem az én hétvégém volt sajnos!

Nem sikerült jól Szvoboda Bence hétvégéje az ADAC MX Masters hétvégi viadalán. Tavasszal eltört csuklója újabb ütést kapott, műtét is lehet a vége!

A legendás világbajnoki helyszí­n, a Stuttgart melletti Gaildorf fogadta az ADAC MX Masters mezőnyét, ahol nem folytatódott a magyarok legjobbjának sikersorozata. Szvoboda Bence az elmúlt hetekben három különböző bajnokságban is képes volt nyerni, ezútal viszont le kellett nyelnie a keserű pirulát.

“Ez nem az én hétvégém volt sajnos. Egy ugratás során nagy ütést kapott a tavasszal eltört bal csuklóm, utána képtelen voltam erőt kifejteni a kezemmel, ez pedig nagyon balesetveszélyes a mi sportunkban. Fel kellett adnom mindkét futamot, nem kockáztathattam egy komolyabb balesetet, hiszen még várnak rám tétversenyek az idei szezonban. Nagyon sajnálom, hogy í­gy alakult a hétvége, főleg azért, mert sok magyar jött ki szurkolni nekünk.” – foglalta össze a rövidre sikerült versenyét a HTS Team klasszisa.

Az elsődleges vizsgálatok nem mutattak törést, viszont a röntgenfelvételeken az tisztán látszott, hogy rosszul forrt össze a korábban eltört csont, ami állandó gyulladást eredményez a csuklójában, í­gy a szezon befejeztével korrekciós műtétre kényszerülhet a magyar bajnok, elkerülve a későbbi szövődményeket. Az orvosokkal való egyeztetés jelenleg is folyik, addig ilyen állapotban vállalja a versenyeket Szvoboda. Most hétvégén a magyar bajnokság tápióbicskei állomásán láthatják őt a szurkolók.

Gaildorf egyébként a többi magyar motoroshoz sem volt kegyes. Jakob Kristóf a 15-18 évesek mezőnyében az összetett 20. helyén zárt, két bajnoki pontot begyűjtve a futamokban, Zanócz Noel a legkisebbeknél (10-15 évesek) debütáló ADAC viadalán rögtön pontszerző lett, öt egységet gyűjtve a 22. pozí­cióban értékelték két futam alapján.

Szvoboda kategóriájában ausztrál győzelem született Hunter Lawrence révén, Jakobéknál a németek üdvöskéje, Leon Florian húzta be az első helyet, Zanóczéknál pedig a dél-afrikai Camden McLellan lett a legjobb.

Az ADAC MX Mastersből már csak egy forduló maradt hátra az idei évben, szeptember 23-án Holzgerlingenben zárul a bajnokság.

 

ADAC MX Masters Gaildorf, végeredmény:

Masters

1. Hunter Lawrence (ausztrál, Honda)

2. Jordi Tixier (francia, KTM)

3. Gregory Aranda (francia, Kawasaki)

…

37. Szvoboda Bence (magyar, HTS Team)

125cc

1. Lion Florian (német, KTM)

2. Mike Gwerder (svájci, KTM)

3. Rick Elzinga (holland, Yamaha)

…

20. Jakob Kristóf (magyar, HTS Team)

85cc

1. Camden McLellan (dél-afrikai, KTM)

2. Liam Everts (belga, KTM)

3. Radek Vetrovsky (cseh, KTM)

…

22. Zanócz Noel (magyar, Husqvarna)