Ez már a Ducati Monster 1200?

Superleggera-hí­r, Scrambler-fotók – a Ducati folyamatosan figyelmet követel. Erről a motorról is kerültek már ki képek, de most élőben is látták. Talán.

A képen látható motor köszöntötte az észak-amerikai Ducati-kereskedőket a 2014-es modellek New Orleans-i bemutatóján, és nagyon úgy tűnik, hogy ez egy utcai használatra kész roadster. A 2014-es Ducati Monster 1200-nak feltételezett jármű folyadékhűtéses Testastretta 11° erőforrással rendelkezik, és hasonló a Monster S4-hez, illetve utódjához. Sem képességeiről, sem áráról nem lehet tudni, de nem lenne meglepő, ha azt az űrt töltené be, amit a Streetfighter 1098 hagyott.

 

 

A Ducati szép lassan eltüntette a nagyobb Streetfightert, ami a márka szűk piaci keresletet kielégí­tő gépe volt (értsd: nem fogyott jól), és miután dobták az alapmodellt, a Ducati csak az „S” modellt hagyta a 2013-as évre.

Mivel a Ducati Hypermotard a Testastretta 11° erőforrás 821 köbcentis változatát használja, í­gy ennek a Monsternak egy szűk helyet kell becéloznia, hogy ne lopjon el vásárlókat az arzenál többi tagjától. Nem lenne meglepő, ha teljesen felváltaná a Streetfighter S-t, de majd meglátjuk – a 2013-as EICMA-kiállí­táson sok minden kiderül.