Extra idomokkal a szél ellen

Yamaha MT-09 Tracerbe oltott FZ1 Fazer

A Yamaha MT-09-es kiváló alapjaira épí­tkező túraenduró, az MT-09 Tracer gyári állapotában is egy remekül használható, sportos világjáró, aminek igazán kevés kivetnivalót tudtunk felróni.

 

Azonban ebben a kategóriában a szélvédelemnek igen nagy szerep jut, hiszen sokan éppen azért vásárolnak ilyen motort, mert szeretnének vele napokig motorozni és eljutni olyan helyekre, ahová mással nem lehetne. Az ilyen hosszú túrákon pedig sokat emelhet a komforton, ha kevésbé van az ember kitéve az időjárási körülményeknek.

 

MT-09 Tracer idomszettel

 

Ahogy az képen is látszik, a JMV Concept – a dögös külső megtartása mellett – kí­nál megoldást, illetve javí­tást az itt-ott gyengébb szélvédelemre. A body kit felszerelésével a Tracer eredeti karaktere megmarad, de vegyül bele egy kicsi a régi, FZ1 Fazeréből.

 

Motorok Yamaha MT-09 Tracer
MT-09 Tracer gyári állapotban – galéria


Az üvegszálas kompozitból készülő idomszett természetesen nem olcsó. A vételára 378 euró, ami napi árfolyamon átváltva körülbelül 120 000 forintnak felel meg. Ehhez még extraként rendelhetünk egy speciális, nagyobb kerék befogadását lehetővé tevő és a központi rugóstagot jobban védő, hátsó sárvédőt további 146 euróért (nagyjából 46 000 forint).