Eurokí­nai alkotás

A kí­nai CFMOTO európai alkatrészekből és egységekből gyúrja össze saját motorját.

A CFMOTO-nál más utat választottak mint az átlag kí­nai gyártók. A szemtelen koppintás helyett megnevezve, megvásárolva használnak európai vagy éppen japán gyártók alkatrészeiből saját alkotásukhoz. Korábban volt már Kawasaki ER-6 blokkal hajtott soros kéthengeresük, most pedig jön a V2-es gépük. Hangsúlyozottan nem másolás hanem a KTM-el kötött megállapodás adja az alapját a jövevénynek.

A hí­rek szerint a előrelépést a KTM RC-8 nagy V2-esében látják, mely eleggé izgalmas karaktert tud adni a V.02-NK művésznéven futó újdonságnak.

A merész KTM-Kiska designos formához merész műszaki megoldások párosulnak. Ezek még a gyenge minőségű képeken is kibökik az ember szemét. A V2-es blokk előnyeit igyekeztek maximalizálni az ülés alá helyezett hűtővel de a fékek és futómű terén sem aprózták el a dolgot. Brembo és Öhlins márkanevek olvasása növeli a bizalmat a motorral szemben. Az egykarú hátsó lengővilla és a térhálós acél csőváz és alumí­nium váz ötvözete is jól áll a gépnek.

Stratégiai szempontból is érdekes lesz a CFMOTO terméke, lehet, hogy ez lesz az új csapásvonal a kí­nai motorok térhódí­tása terén?