Ettől a kis szerkezettől lesz koncerthangzás a sisakokban

Menet közben zenét hallgatni nem igazán tanácsos, ennek ellenére sok olyan motoros akad, aki ilyenkor sem bí­r elszakadni kedvenc számaitól. Nekik nyújthat praktikus és kényelmes megoldást egy új fejlesztés, a Headwave által gyártott Concert Capsule.

 

A konstrukció lényegében egy arasz méretű szerkezet, amit könnyedén felrakhat bárki a sisakjának tarkórészére, függetlenül attól, hogy klasszikus, vagy a legmodernebb darabok egyikéről van szó.

 

galéria Headwave TyG - sisak hangrendszer
Pofonegyszerű a rögzí­tése – kattintson a képre a galériához!


A készülék Bluetooth segí­tségével kapcsolódik össze a vezető okostelefonjával, és a lejátszani kí­vánt számokat, vagy éppen a navigáció utasí­tásait a sisak rezgetésével szólaltatja meg. Persze itt nem szabad arra gondolni, hogy zavaróan rázza a sisakot. A mozgások nagyon aprók, csak ahhoz elegek, hogy a sisakban hallható hangot generáljanak. A gyártó által í­gért koncerthatás ugyanakkor kissé túlzásnak tűnik.

 

Az mindenesetre biztos, hogy az egy feltöltéssel (USB porton keresztül tölthető) körülbelül hat-nyolc órán keresztül üzemelni képes Concert Capsula jó ötlet (még ha nem is ez az első ilyen konstrukció) és kí­váncsian várjuk, hogy a 299 eurós vételárával mekkora sikert fog aratni.