Érdekes koncepció: BMW Definition CE 04

A BMW volt az első olyan gyártó a prémium kategóriában, amely 2014-ben piacra dobta az elektromos robogót, a C Evolution-t. Elektromos meghajtásával, merészen újszerű dizájnjával és innovatív hálózati megoldásaival alapjaiban változtatja meg a robogók szegmensét.

Most itt az új koncepció a Definition CE 04. A két U-alakú, LED-es első lámpa karakterét a minimalista formaterv határozza meg, míg a hátsó lámpák szerepét betöltő két darab, C-alakú világító elemet a hátsó oldalpanelekbe integrálták. A városi célcsoport jellemzően rövidebb utakat tesz meg, amelyekből naponta nagyjából 12 kilométer jön össze. A hosszú távú kényelmet, mint szempontot hátrább sorolta a testhez álló ergonómia, valamint az egyszerű fel- és leszállás. Egy különleges „lebegő” nyerget alakítottak ki, amelyre akár hátulról is rácsúszhat az ember.

A motor 10,25 col átmérőjű kijelzővel rendelkezik, amely a legnagyobb a robogó kategóriában, ami  természetesen kommunikál okostelefonunkkal. A dizájnerek a motorosfelszerelés tekintetében is új utakra léptek: a felszerelés a járműkommunikáció szerves része. A padló alá rejtett, lapos kialakítású akkumulátor lejjebb helyezi a súlypontot, ezáltal jobb az irányíthatósága a járműnek. Technikai paramétereket eddig nem közöltek sem az akkumulátorról, sem pedig az elektromos motorról.