Erőltetett menet

Indul a szezon legmegterhelőbb része a MotoGP versenyzők számára, a következő három hétvégén nem lesz megállás.

A MotoGP idei szezonja elképesztő izgalmakat hozott, ez kétségtelen tény. Sokan már az év elején oda is adták a VB cí­met Maverick Vinalesnek a teszt szezon és az első futamokon látottak alapján. Aztán jött Marquez, majd Rossi is bí­ztató jeleket mutatott a motorjával követő összebartákozást követően és hirtelen semmi sem volt olyan egyértelmű. Majd jött Mugello és Andrea Dovizioso. Dovi formáját átmentette Barcelónába is, az ausztriai Red-Bull Ringen pedig az év versenyét nyerte, utolsó kanyarban visszavert Marquez próbálkozást követően. Ha korábban valaki nem is akart hinni benne, Dovi kőkemény esélyesnek lépett elő az öszetettben folyó küzdelemben.

Aki látta ezeket a futamokat az tudja, hogy mennyire szoros meccsek voltak ezek. Bár jelenleg – az aragoni parádés teljesí­tményét és Dovi gyengélkedését követően – Marc Marquez áll az élen 16 pont előnnyel Andrea Doviziosoval szemben, azonban ez a csata még nem ért véget. Sőt akár még Vinales is odaérhet, az ő hátránya jelenleg 28 pont a listavezetőhöz képest.

Megfigyelhető, hogy az idei évben hullámzóbb teljesí­tményt nyújtanak a top versenyzők, a korábbi évekhez mérten több az esés is, érezhető, hogy a 100% itt semmire sem elég, annál most jóval több kell. Ezért is lesz izgalmas a következő két hét ahol három különböző karakterű pályán mérköznek meg az ellenfelek. Melyik motor lesz a legjobban idomí­tható a pályákhoz? Kinek van a legjobb idegrendszere? Mit hoz az időjárás?

Végtelenségig lehetne sorolni a kéréseket. Az viszont biztos, hogy a VB cí­m sorsától függetlenül a futamok végkimenetelébe számos pilóta akar még beleszólni. És, ahogy az alábbi videó is hí­rdeti, itt minden mozdulat számí­tani fog!

A MotoGP első szabadedzése 02:55-től indul, az FP2 pedig 07:05-től. Érdemes tehát bagoly üzemmódba váltani és követni az eseményeket.