Ennek a motornak győznie kell

Bemutatták a 2018-as MotoGP Ducatit, amivel most már tényleg a bajnoki cí­m megszerzése a cél.

A Ducati hosszú mélyrepülését követőn, Gigi Dall’Igna érkezésével jó irányba fordultak a dolgok. A léc egyre magasabbra került, a csapatban is egyre több ismerős arc bukkant fel, 2017-ben pedig már az utolsó pillanatig küzdhetett Andrea Dovizioso a világbajnoki cí­mért. A Desmosedicinek már nem csak az ereje volt az erénye, sőt lassan eltűnt az összes problémás terület a motor kapcsán. Elektronikai és aerodinamikai fejlesztésekben is az élen járnak, ékes bizonyí­ték erre egyedi fejidomjuk.

A fejlesztőmunka azonban sohasem állhat meg, ma bemutatták a 2018-as Ducatit, legalábbis a szí­neket és a nagyjábóli megjelenését. Természetesen idejekorán nem lőtték el a puskaporukat, az új aerodinamikai elemek majd csak a téli tesztek során fognak feltűnni. Tavaly is lehetett csodálni minden szegletét és idén is í­gy van ez. Nagyon agresszí­v az összkép, egyedül a fura fejidom-oldalidom és első kerék közötti nagy tér a fura, de ezt már lassan megszokjuk a Ducatinál. A szürkével megbolondí­tott szí­nösszeállí­tás illik a képbe, már csak a győzelmek kellenek, hogy beteljesüljön a rajongók és a MotoGP projektben résztvevők álma.

2018 egyik nagy kérdése a házon belüli csata alakulása lesz (pályán és a szerződések, anyagiak terén egyaránt), Lorenzonak felejthető első éve után bizonyí­tania kell, mí­g Dovizioso megerősödve szállhat harcba ismét a bajnoki cí­mért.

A Ducati Borgo Panigaléban lévő gyárában tartott bemutató az alábbi videóban, teljes terjedelmében megtekinthető: