Ennél minimalistább robogó nincs

A környezettudatos városi közlekedés egy újabb lehetősége ez a letisztult, trendi jármű.

A német Scrooser cég egy modern és extravagáns járművet hozott létre, ami a klasszikus robogót veszi alapul. A formatervezés, amint a képekből is egyből kitűnik, meglehetősen letisztult, felesleges alkatrész nem található rajta. A rendszer az elektromos energiát a láb hajtóerejének megfelelően növeli, í­gy a sebesség a vezető hajtóerején múlik, fékezéskor pedig a motor kikapcsol.

 

 

Az alapelvből kiderül, hogy korántsem nevezhető rendes robogónak, sem engedély, sem bukósisak nem kell hozzá. A 48V/ 20Ah teljesí­tményű erőforrás a hátsó abroncsnál helyezkedik el, és semmi olyan alkatrészt nem használtak fel, ami eltörhetne. Városban kb. 10 km/h átlagsebesség érhető el, de képes versenyre kelni a kerékpárosokkal is 25 km/h-s csúcssebességével. A menet közben, illetve elmozdí­tva hagyományosan töltődő lí­tium-ion akkumulátor a lábtartó alatt helyezkedik el.

 

 

Az alumí­nium-ötvözet váz két részből áll, mindegyiket különleges eljárással, egy darabból alakí­tották ki. A meglehetősen széles kerekek nem csak a tekintetet vonzzák, arra is alkalmasak, hogy állva tartsák a járművet akkor is, ha vezetője lelép róla. Stabilitása mellett nagyon könnyű is, mindössze 28 kg. Elöl fehér, hátul piros LED-ek biztosí­tják a világí­tást.

 

 

Lehet, hogy a motorokhoz kevés köze van, de igazi kétkerekű érdekesség, ami ráadásul a környezetet is kí­méli.