Ennél jobb naptár soha nem lesz

Ameriaki motorok és nők? Közhely. Ilyet viszont még nem láttunk.

Ha az amerikai motorgyártókra terelődik a szó, akkor mindenki a Harley-Davidsonra gondol. Van kivétel, töredék százalék ugyanis a frissen feltámasztott Indianra vagy a Victory-ra, de ők is tényleg csak azért teszik ezt, hogy különcnek tűnjenek. Az igazi különc viszont a Mason-Dixon line-tól délre található egyetlen motorgyártóra gondol, vagyis a Conferedate-re.

A Confederate különleges képződmény, hiszen félúon helyezkednek el a custom műhelyek és a hagyományos értelemben vett gyárak között – bár talán egy hajszálnyival az utóbbiak felé hajlanak. Több modellt kí­nálnak, mindegyikből rendkí­vül kevés készül, szinte teljesen kézi munkával. A cég eredetileg New Orleans-ben működött, de miután egy hurrikán szinte porig rombolta a székhelyüket, északabbra, Alabamába költöztek. Azóta is folyamatosan sokkolják a világot: mind döbbenetes ötleteikkel, mind csillagászati áraikkal.

Most pedig minden garázs tökéletes kiegészí­tőjét kí­nálják, a saját naptárukat. Elképesztő, tényleg megéri végigkattintani. Ha pedig kinyomtatná, innen töltheti le.

 

###

 

###

 

###

 

###

 

###

 

###

 

###

 

###

 

####

 

###