Ennél csak jobb jöhet

A csapat korábbi Európa-bajnoka, Györfi Alen a beállí­tásokkal szenvedett Assenben, mí­g Kakuszi ídámot a remek rajtot követően kilökték a Red Bull Ringen.

Az elmúlt hétvégén nem éppen a remélt módon folytatódott a 220 Volt H-Moto Team versenyzőinek szereplése a nemzetközi sorozatokban. A német nemzeti bajnokság, az IDM asseni fordulóján Györfi Alen végig beállí­tási gondokkal küzdött, ám í­gy is meg tudott menteni néhány értékes pontot, mí­g a csapat ifjú tehetsége, Kakuszi ídám a Red Bull Ringen gurult pályára, ahol egy remek rajtot követően kiütötték alóla a motort, í­gy pont nélkül zárta a hétvégét.

A 220 Volt H-Moto Team korábbi Európa-bajnoka ezútal a gyorsasági motorozás szentélyében, Assenben állt rajhoz, ahol korábban már számos sikert ért el. Ezútal azonban elkerülte a szerencse Alent, aki valamennyi felmenetelkor futómű gondokkal küzdött, í­gy az időmérőn a 11. rajtpozí­ciót tudta megszerezni. A futamokon valamelyest sikerült úrrá lenni a beállí­tási problémákon – az új gumik egyelőre nem alkalmazkodnak kellően a Yamahához és Alen stí­lusához -, í­gy a szombati versenyen a 7., mí­g a vasárnapin a 9. helyen zárt a 220 Volt H-Moto Team motorosa. A kiskunhalasi versenyző ezzel egy helyet visszacsúszott összetettben, és 65 pontjával a hetedik pozí­cióban várja a következő futamot, melyet szeptember első hétvégéjén rendeznek Oscherslebenben.

„Amennyire vártam ezt a versenyt, sajnos annyira rosszul sikerült a számomra. Egész hétvégén gondjaink voltak a futóművel, valamint az új gumikkal sem találjuk még meg a közös hangot. Sajnos mindez rányomta a bélyegét a teljesí­tményemre, és már a pontszerzést is sikernek kell, hogy megérjem. Természetesen nem adom fel, dolgozom tovább, és abban bí­zom, hogy a következő futamra megoldást találunk a gondjainkra” – jelentette ki Györfi Alen.

Még a korábbi Európa-bajnoknál is rosszabbul járt a 220 Volt H-Moto Team fiatal tehetsége, Kakuszi ídám, aki a Red Bull Ringen folytatta szereplését az idei ADAC Junior Cup sorozatban. ídám immár harmadszor mutathatta volna meg a világ legjobb motorosai, a Moto GP menői előtt, hogy mit tud, ám sajnos ezútal nagyon rövidre sikeredett a versenye. Ugyan remekül rajtolt – a 24. pozí­cióból a 15-re jött fel -, ám nem sokkal ezután kiütötték alóla a motort, í­gy pedig idén először pont nélkül zárta a hétvégét. ídám összetettben a 15. pozí­cióba csúszott vissza eddig megszerzett 24 pontjával.

„Ezútal volt lehetőségünk egy szabadedzésre, aminek kifejezetten örültem, hiszen í­gy az időmérőkön nem a pálya megtanulásával kellett foglalkoznom. Az első időmérőn végül a huszonharmadik helyet szereztem meg, ezért áttételt módosí­tottunk, ami viszont nem vált be, és í­gy nem tudtam javí­tani a második időmérőn. A rajtom egészen jól sikerült, hiszen rengeteget előztem, ám ez sajnos semmire sem volt jó, mert az egyes kanyar végén kiütötték alólam a motort. Úgy érzem, ha végig tudtam volna menni, akár a legjobb idei eredményemet is elérhettem volna. Sokat tanultam ebből a hétévégéből, és már előre tekintek”- mondta Kakuszi ídám, aki legközelebb a BSB menőivel szerepel együtt október első hétvégéjén Assenben.