Endurók Kezdőknek

Sokrétű tehetségként tartják számon a túraendurókat: se a sok csomagtól, se az autópályától, se pedig a könnyebb tereptől nem riadnak vissza. A piacon kapható modellek többsége a 200 kilogramm és 100 lóerő fölötti kategóriát képviseli. A BMW G 310 GS, a Honda CRF 250 Rally és a Kawasaki Versys-X 300 az élő bizonyí­tékai annak, hogy belépő szinten is lehet univerzális motort találni.

Legyünk őszinték! Nem arra találták ki a BMW G 310 GS-t, a Honda CRF 250 Rallyt és a Kawasaki Versys-X 300-at, hogy nagy sebességgel döngessenek velük autópályán. Teljesí­tményük határt szab a száguldásnak, még a legizmosabb Kawasaki is csak 40 lóerővel büszkélkedhet. E szempontból nem különböznek a kezdők és A2-es jogosí­tvánnyal rendelkezők számára szóba jöhető motorkerékpároktól. Spongyát rá, lépjünk tovább, szenteljük figyelmünket a motorozás igazán fontos, élvezetes pillanatainak!

Még a tél beállta előtt, a Garda-tó környéki szerpentineken próbáltuk ki a cikkben szereplő kis endurókat. Pár napon át vékonyka ország- és alpesi panorámautak szolgáltak otthonukul a Monte Bondone, a Tremalzo, a Lago d’Idro és a Lago di Valvestino környékén.

 

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2018/4 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található!