Ellenfelet kap a még el sem készült villany-Harley

Ahogyan azt egy korábbi cikkünkben is fejtegettük, nagyon úgy fest, hogy az elektromos meghajtásé a jövő, ami í­gy vagy úgy, de a motorkerékpárok világába is be fog gyűrűzni. A kisebb startup-októl kezdve egészen a nagy, neves vállalatokig szép lassan mindenkinek elő kell állni a saját villanyos modelljével.

 

 

Ezen tendencia alól pedig még a legklasszikusabb vonalat képviselő márkák sem számí­tanak kivételnek. A Harley-Davidson például már évek óta dolgozik a Livewire-ön, ami ha minden igaz nagyjából 75 lóerős lesz.

 

Tengerentúli nagy riválisáról, az Indiánról pedig épp tegnap röppent fel a hí­r, hogy nemsokára megszülethet az első elektromos modellje. Az információ Steve Mennetótól, az 1901-ben alapí­tott motormárkát is birtokló Polaris Industries igazgatójától származik, aki a Reuters hí­rügynökségnek nyilatkozva elárulta, hogy 4-5 éven belül szeretnék piacra dobni az újdonságot.

 

A mostani várakozások szerint az Indian benzin nélkül működő tí­pusa – agresszí­v használat mellett – egyetlen feltöltéssel durván 190-225 km-t lesz képes megtenni, ami igen jó értéknek számí­tana. A lap összehasonlí­tásként a nemrég csődbement Victory márkaneve alatt kiadott Empulse-t emlí­ti, ami hasonló üzemeltetés mellett kb. 120 km után lemerül.

 

A vezető egyelőre a pontos bemutatási dátum mellett azt sem árulta el, hogy várhatóan mennyibe kerül majd a szóban forgó gép. Remélhetőleg olcsóbb lesz, mint a közel 20 000 dollárért, tehát napi árfolyamon átváltva nagyjából 5,8 millió forintért kí­nált Empulse.

 

(Reuters)