Elektromos motorral vághat oda a Suzuki EXTRIGGER

Városban nem is lesz vele baj

Az igazán jó emlékezőtehetséggel megáldott olvasóinknak bizonyára dereng, hogy durván két és fél évvel ezelőtt beszámoltunk a Honda MSX125 potenciális ellenfeléről, az akkor tanulmányként debütált Suzuki EXTRIGGER-ről.

 

Azóta sok idő telt el és már épp úgy tűnt, a Suzukinál elengedték a projektet. Azonban most újabb fordulatot vett a történet, mert napvilágra került egy frissiben bejegyezett szabadalom, amin a már ismerős EXTRIGGER szerepel, csakhogy belsőégésű erőforrás helyett elektromos hajtja.

 

 

A villamosí­tás ötlete egészen jónak tűnik, hiszen az ilyen kisméretű motorokat jószerivel városi örömködésre használják, ahol nem igazán jön ki a hatótávolságból adódó komoly hátrány. Ráadásul az egész jármű igen könnyű, ami azt jelenti, hogy nincs szükség se túlzottan erős motorra, se túl sok akkumulátorra a megfelelő használhatóság eléréséhez.

 

Kí­váncsian várjuk tehát, hogy hova alakul a Suzuki EXTRIGGER története. Nincs kizárva, hogy már az őszi bemutatók valamelyikén megismerkedhetünk a végleges verziójával.