Elektromos krosszmotorral riogat a Mugen és a Honda

A Man TT-n évek óta sikeresen szereplő Mugen igen magasra teszi a lécet Shinden nevű elektromos versenymotorjával. Mostanra azonban úgy tűnik, hogy a japán tuningcég lassan kinövi az aszfaltot és átevez más területre, konkrétan terepre is.

 

Tervének első mérföldköveként összeállt a Hondával, és közös fejlesztés indult. Nemrég meg is született egy terepmotor, ami mind külsőleg, mind belsőleg ritkaság számba megy.

 

 

A Mugen E.Rex névre keresztelt járgány megjelenése egészen extrémre sikeredett. Külseje alapján mindenképpen valamilyen posztapokaliptikus filmet, például a Mad Maxet juttatja eszünkbe.

 

Motorja a Mugen esetében mi más is lehetne, mint elektromos. A pontos teljesí­tményadatok egyelőre nem ismertek, de a többi alkatrész minőségéből azért arra következtetünk, hogy nem lesz egy lassú járgány. Elég csak megnézni például a Showa futóműelemeket és a Nissin fékeket. Utóbbiak esetében még érdemes kiszúrni a karbon tárcsákat is.

 

 

A kérdés most az, hogy vajon mi a terv az új modellel? A jelenleg a Tokyo Motor Show-n látható újdonsággal kapcsolatban a két vállalat, a Honda és a Mugen állí­tólag csak szeretné felmérni az elektromos motorkrosszozás jövőbeni lehetőségeit, ami nagyjából bármit jelenthet.