Elektromos café racer fából készült üléssel

Egyszerre modern és retró

Sajátos megoldásainak köszönhetően az egyedi motorkerékpárok között is egy külön kategóriát kaphatna az Expemotion garázsában megszületett E-Raw.

 

A váza alig néhány csőből áll és csak épp annyira szélesedik ki a térdeknél, hogy elegendő helyet nyújtson az akkumulátornak és az elektromos motornak. Elölről fordí­tott teleszkópszárak, hátulról központi rugóstag köti össze a kerekekkel. Felette helyezkedik el az E-Raw legérdekesebb részlete, az tankot imitáló és nyeregként végződő, fából készült ülés. A 80 rétegű laminálással megalkotott elem tagadhatatlanul fantasztikusan néz ki, de azért akadhat vele néhány probléma.

 

Motorok Expemotion E-Raw
80 rétegű laminált fa a nyereg – 11 kép a galériában


Egyrészt hiába viselkedik a konstrukció egyfajta laprugóként, valószí­nűleg í­gy is nagyon kemény, hiszen végső soron kicsit olyan, mintha egy padon ülne az ember. Másrészt kérdéses, hogy mennyire bí­rja ez a megoldás hosszabbtávon a terhelést. Elképzelhető, hogy a farostok szép lassan elszakadnak, és a hajlí­tásnál eltörik a szerkezet.

 

Egyelőre az E-Raw hatótávolságára és teljesí­tményére vonatkozóan nincsenek adatok. Mindössze annyi biztos, hogy már működőképes a prototí­pus. Az alábbi videóban pedig nemcsak az elkészí­tés folyamatába tekinthetünk be, hanem az első próbautakat is megnézhetjük.